sunnuntai 24. marraskuuta 2013

RUOKAOHJE

LIHAKEITTO

Tässä olisi yksi resepti lihakeitosta. Meillä keittopohja on tehty aina lihaisista luista. Siitä tulee paljon makua.
Keittoon laitetaan lihaa, perunaa, sipulia, porkkanaa ja mausteita oman maun mukaan .


Osta lihaisia luita.

Luut kattilaan , vettä niin että luut peittyvät.

Kun luut alkaa porisemaan , pinnalle alkaa muodostua kuohaa . ota kuoha kauhalla pois , keitä luita niin kauan että lihat alkaa irtoamaan luista. Nosta luut lautaselle jäähtymään .

Olen siivilöinyt luiden keittoliemen ettei vaan jää pieniä luun palasia keittoon, kuori ja paloittele perunat , sipuli , porkkana , laita ne liemeen missä keitit luut , lisää mustapippuria . keittoon voi vaikka laittaa myös lanttua.

Putsatuista luista tuli pieni kulhollinen lihaa , laita lihat porisemaan kattilaan muiden kanssa 

Keitto on kypsää kun perunat , porkkanat on pehmennyt, maista ja mausta suolalla

Valmis annos 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TALITIAINEN (Parus major)