torstai 23. tammikuuta 2014

VÄRIKÄS KALAKASARI

Kalaruokien ystäville olisi hyvä ruoka-ohje.

Värikästä kalakasaria kannattaa kokeilla. Hyvä ja helppo tehdä. Meillä tykätään tästä ruuasta tosi paljon.
Kalaa voi käyttää melkein mitä vaan. Ja soveltaa voi omien makujen mukaan.




Tässä olisi perus resepti:   noin 400g kalaa ( seitiä, turskaa, puna-ahven, ahven , hauki, siika, kuha ) esim.
                                        2 porkkanaa
                                        2-3 lehtisellerin vartta
                                        1 purjo
                                        1 punainen ja keltainen paprika
                                        1 iso maustekurkku
                                        2 rkl öljyä
                                        1 tl timjamia
                                        1 tl suolaa
                                        1-2 dl vettä
                                        1 prk smetanaa
                                        1 rkl sitruunanmehua
                                        persiljaa ja kirveliä
                                        1 sipuli

Suikaloi porkkanat,paprikat,ja maustekurkku ja sipuli. Hienonna lehtisellerin varret ja halkaistu huuhdottu purjo.

Kuumenna öljy kasariin, lisää purjo, porkkana ja lehtiselleri. Hauduta kannen alla noin 5 min.
Lisää paprika- ja maustekurkkusuikaleet ja sipuli. Mausta suolalla ja timjamilla. Anna hautua edelleen noin 5 min.
Sekoita vihannesten joukkoon vesi ja smetana.

Leikkaa kala paksuhkoiksi suikaleiksi ja pane kasariin. Hauduta miedolla lämmöllä noin 5 min, kunnes kala on kypsää. Mausta sitruunan mehulla ja hienonna pinnalle persiljaa tai kirveliä. Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.

Kuvan annoksia on sen verran muokattu että meillä kaikki voi ruokaa syödä. Annoksista puuttuu lehtiselleri,purjo, timjami , persilja, kirveli. Smetana on korvattu kaurakermalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ORAVA