Kalaruokien ystäville olisi hyvä ruoka-ohje.
Värikästä kalakasaria kannattaa kokeilla. Hyvä ja helppo tehdä. Meillä tykätään tästä ruuasta tosi paljon.
Kalaa voi käyttää melkein mitä vaan. Ja soveltaa voi omien makujen mukaan.
Tässä olisi perus resepti: noin 400g kalaa ( seitiä, turskaa, puna-ahven, ahven , hauki, siika, kuha ) esim.
2 porkkanaa
2-3 lehtisellerin vartta
1 purjo
1 punainen ja keltainen paprika
1 iso maustekurkku
2 rkl öljyä
1 tl timjamia
1 tl suolaa
1-2 dl vettä
1 prk smetanaa
1 rkl sitruunanmehua
persiljaa ja kirveliä
1 sipuli
Suikaloi porkkanat,paprikat,ja maustekurkku ja sipuli. Hienonna lehtisellerin varret ja halkaistu huuhdottu purjo.
Kuumenna öljy kasariin, lisää purjo, porkkana ja lehtiselleri. Hauduta kannen alla noin 5 min.
Lisää paprika- ja maustekurkkusuikaleet ja sipuli. Mausta suolalla ja timjamilla. Anna hautua edelleen noin 5 min.
Sekoita vihannesten joukkoon vesi ja smetana.
Leikkaa kala paksuhkoiksi suikaleiksi ja pane kasariin. Hauduta miedolla lämmöllä noin 5 min, kunnes kala on kypsää. Mausta sitruunan mehulla ja hienonna pinnalle persiljaa tai kirveliä. Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.
Kuvan annoksia on sen verran muokattu että meillä kaikki voi ruokaa syödä. Annoksista puuttuu lehtiselleri,purjo, timjami , persilja, kirveli. Smetana on korvattu kaurakermalla.
torstai 23. tammikuuta 2014
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
-
Turilaan toukat on kamalan näköisiä. Miten niitä olikin ihan älyttömästi meidän kompostissa kun käänsin sen. saminluontokuvia.blogspo...
-
Oltiin kävelyllä lähimetsässä kun huomattiin yhden puukasan vieressä näitä hyppyhäntäisiä ihan uskomattoman paljon. Jos näitä ilmestyy k...
-
Kalaruokien ystäville olisi hyvä ruoka-ohje. Värikästä kalakasaria kannattaa kokeilla. Hyvä ja helppo tehdä. Meillä tykätään tästä ruuasta...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti