keskiviikko 21. elokuuta 2013

retki lapissa

Loma alkoi vihdoinkin. Ja mikä sen mukavampaa, Lappi kutsuu. Kokonaista kaksi viikkoa. Pakkasimme auton ja suuntasimme keulan kohti Yllästä. Perille päästyämme porot toivotti tervetulleksi. Matkan suunnitelmissa on kalastusta, patikointia, lepäilyä, muuten paikkojen tutkailua ja paikalliset iltarastit. 

Kalastus rintamalla tällä kertaa jäätiin saaliin osalta nuolemaan näppejä. Yksi noin 2 kiloinen hauki ja muutama alamittainen taimen. Norjan puolella poika meinasi pyydystää pyöriäisen. Minä sain ihan ihmeellisen saaliin nimittäin meritähden. Meritähti tarttui vahingossa kuvaan kun kalastin pohjasta. Norjan skiboth teki kyllä lähtemättömän vaikutuksen. Sinne on päästävä vielä uudestaan. Sen verran upea paikka. Suosittelen muillekkin. 

Vuoret olivat ihan käsittämättömän upeita. Jäätikköäkin nähtiin. Kilpisjärvi taas on upeaa aluetta karuuden ja suomen upeimpien tunturien vuoksi. Retken ehdottomasti parasta antia.

Suunnistusta ajatellen, kaikkien kannattaa kokeilla. Esimerkiksi ylläksen rastin järjestämiä iltarasteja. Saa ihan varmasti uusia upeita kokemuksia . 
suo ylläksellä


kivat pitkospuut

suolampi

tupasvillaa

kahdenkilon hauki

hiilloshaukea 

kilpisjärvi

jäkälää

tunturimittarit uimassa

skiboth

upeaa maisemaa

taustalla yllästunturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ORAVA The red squirrel (Sciurus vulgaris)